Olivia and John decided to gather information about the amount of days of sunshine in their hometown.
Year 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
Days of sunshine 150 162 174 186 198 210 222 234 246 258
Using the values in the table and the slope formula, calculate the average rate of change.
12 days
24 days
15 days
17 days

Using the values in the table provided, we can calculate the change in days of sunshine from year to year: 2011 - 2010: 162 - 150 = 12 days 2012 - 2011: 174 - 162 = 12 days 2013 - 2012: 186 - 174 = 12 days 2014 - 2013: 198 - 186 = 12 days 2015 - 2014: 210 - 198 = 12 days 2016 - 2015: 222 - 210 = 12 days 2017 - 2016: 234 - 222 = 12 days 2018 - 2017: 246 - 234 = 12 days 2019 - 2018: 258 - 246 = 12 days Now, calculate the average rate of change by finding the average of the changes in days of sunshine: (12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12) / 9 = 12 Therefore, the average rate of change in

f
freestar.config.enabled_slots.push({ placementName: 'weegy_incontent_1', slotId: 'weegy_incontent_1' });

Question

Asked 6/1/2022 10:59:28 PM

Updated 12 days ago|10/31/2024 9:41:29 AM

1 Answer/Comment

Rating

3

Using the values in the table provided, we can calculate the change in days of sunshine from year to year:

2011 - 2010: 162 - 150 = 12 days

2012 - 2011: 174 - 162 = 12 days

2013 - 2012: 186 - 174 = 12 days

2014 - 2013: 198 - 186 = 12 days

2015 - 2014: 210 - 198 = 12 days

2016 - 2015: 222 - 210 = 12 days

2017 - 2016: 234 - 222 = 12 days

2018 - 2017: 246 - 234 = 12 days

2019 - 2018: 258 - 246 = 12 days

Now, calculate the average rate of change by finding the average of the changes in days of sunshine:

(12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12) / 9 = 12

Therefore, the average rate of change in the number of days of sunshine per year over the period from 2010 to 2019 is 12 days.

2011 - 2010: 162 - 150 = 12 days

2012 - 2011: 174 - 162 = 12 days

2013 - 2012: 186 - 174 = 12 days

2014 - 2013: 198 - 186 = 12 days

2015 - 2014: 210 - 198 = 12 days

2016 - 2015: 222 - 210 = 12 days

2017 - 2016: 234 - 222 = 12 days

2018 - 2017: 246 - 234 = 12 days

2019 - 2018: 258 - 246 = 12 days

Now, calculate the average rate of change by finding the average of the changes in days of sunshine:

(12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12) / 9 = 12

Therefore, the average rate of change in the number of days of sunshine per year over the period from 2010 to 2019 is 12 days.

Added 12 days ago|10/31/2024 9:41:29 AM

This answer has been confirmed as correct and helpful.

39,583,297

questions answered

There are no comments.